понеделник, 13 февруари 2012 г.

Тренирайте вашето тяло


Кои видове упражнения и спортове биха ни били полезни на улицата? MMA, щанги, карате, бокс или упражнения със собствена тежест?
Истината е, че всичко би ни било полезно и е добре да се използва, защото те подобряват различните параметри и възможности на атлета. Но има един вид упражнения, които всеки един боец като нас трябва да използва, а именно упражненията със собствено тегло.
За уличните бойци е от съществено значение да може да изпълнява упражнения със собствено тегло. Тялото му трябва да бъде бързо, за да може да преодолява чуждата съпротива. С други думи – боеца трябва да има контрол върху тялото му, защото иначе, то би станало бавно и би се превърнало в лесна мишена за врага.
Много е необходимо преди да преминете към щангите е да можете да правите различни упражнения с по няколко повторения със собствено си тегло.
Би трябвало да можете да извършвате достатъчно повторения на лицевите опори, коремните преси, кофичките на успоредката, набирания на лост и физическа издръжливост по време на тичане.
Често пъти на улицата се случва да попаднем на противник с нашето тегло и сила, тогава този, който е по-бърз и силен ще успее да надделее. За това споменатите горе упражнения са от изключителна важност.
Едно от големите предимства на тренировките със собствено тегло е, че за тях не се изискват пари за оборудване (щанги, пудовки, дъмбели), а само и единствено желание и упорита воля!
След като започнете да се справяте с упражненията със собствено тегло, тогава може да преминете към щангите и определените бойни спортове. Но не забравяйте, че докато тренирате с тях винаги трябва да поддържате силата за упражнения със собственото ви тегло, в противен случай значи тялото ви отслабва и на улицата има ситуации, при които ще ви трябва именно тази сила. За това се погрижете упражненията със собственото ви тяло да са винаги част от програмата ви и никога да не изчезват!