събота, 11 февруари 2012 г.

Творчеството – част от борбата



Едно от нещата, с които човек се отличава от животното е възможността да създава творческа работа. Но ако се вгледате в повечето хора, ще видите, че те не се възползват от това предимство. Консуматорското общество, в което живеем, притъпява човека, и го прави неспособен да твори.
Управляващите усилено се стремят да ни откъснат от творчеството, защото със своята креативност ние ставаме независими и по този начин ставаме опасни за съществуването на това управление.
Ето защо е наше задължение да се научим да градим и да създаваме положително творчество.
Творчеството – това е нещото, което ни запълва свободното време и ни дава енергията да сътворяваме няшият път. Например чрез развиването на музикални умения, можете да създаде група, от която може да печелите пари и да покажете истината на публиката, чрез своите песни. Чрез художествените ви качества, можете да започнете да изобразявате графити по улиците, свързани със социалните проблеми и по този начин да накарате хората да се замислят върху тях. С помощта на литературните ви познания, вие може да пишете статии, които да публикувате в интернет и по този начин да привлечете вниманието на обществото по един или друг въпрос.
Има безброй примери как може да се действа, но всеки сам трябва да открие в кое е най-добър и да действа, защото за такъв творчески народ като нашия граници няма.
Разбира се не всеки има музикални, художествени или литературни умения, но това не трябва да бъде спънка за нашите цели, защото всеки има възможността да се развива. Но няма съмнение, че е по-добре да се направи нещо, макар и по-грозновато, отколоко да не се прави нищо.
Творчеството – това е нещото, което ви помага да погледнете света и себе си от още един ъгъл. То е една форма на протест, чрез който може да изразите вашето мнение за това как трябва да изглежда света. И би било доста глупаво да не се възползваме от него, нали?