сряда, 22 февруари 2012 г.

Градивна критика към всеки "националист"


Здравейте бели братя и сестри! Пиша тази статия специално за тези хора, които претендират, че са бели, но не приемат истини като тези, че “само слабаците не спортуват” и че “белите хора трябва да са в състояние да защитят себе си и своите близки”. Тази статия е за белите другари, които вечно използват оправдания, като “празник без пиячка не е празник “ и “ще почна да спортувам, ама по-нататък”.
Както знаете винаги има база за сравнение. Наскоро разбрах, че в САЩ физкултурата е един от основните предмети в училище. В българските училища този предмет винаги се е смятал за второстепенен и маловажен. Нашият учител по физкултура ни даваше топка да играем футбол и отиваше по “задачи”. А, когато дойдеше време да се поставят оценки той ни оценяваше в зависимост от посещенията, които имаме в неговите часове. Оказва се, че в САЩ учениците трябва да покрият сериозни нормативи, докато тук се пуши и пие усилено през почивките. Стимул за физическо развитие в българските младежи няма! Неприятното е, че лошата физическа култура се наблюдава не само при обикновените хора, но и сред тези, които се наричат националисти. Направих проучване със собствената си музикална NS колекция, която не е малка и е доста разнообразна. Почти всяка пета песен беше посветена на алкохола. Разбира се, пиянските години отдавна преминаха, но все още има доста “националисти”, за които употребата на алкохол и цигари е нещо нормално, а спорта не е задължителен. Такива хора са позор за NS движението.
Ако вие драги читателю сте съгласен с мен, но все още не знаете откъде да започнете, ще ви дам няколко съвета. Да започнем с това, че не е толкова трудно, колкото изглежда. Основното е да започнете да се отнасяте сериозно към идеята. Винаги се започва с първата крачка, така, че не я отлагайте.
По-долу ви предлагам основните принципи, с които да влезете в порядъчна форма:

1. Отказване от алкохол, цигари и други наркотици.
Ако все още не сте разбрали алкохолът и цигарите са наркотици. Не трябва да сте гений за да разберете как те влияят върху хората и колко са вредни. Не мисля и да влизам в разяснения за толкова очевидни неща. Най-важното е да се знае, че националистът трябва да е за пример и е немислимо да употребява такива вещества.

2. Системно спортуване.
Ако ходите веднъж в месеца да тренирате не очаквайте големи резултати. Има много програми. Някои включват тренировки по три пъти в седмицата, но и има и такива с всекидневни тренировки. Всичко зависи от желания резултат и физическото ви състояние. Във всеки случай не би ви навредило да се консултирате и със специалисти.

3. Правилно хранене.
В интернет има много статии за това. Добре е да се води разделно хранене. Сутрин яжте храни богати на въглехидрати, а през втората половина на деня наблегнете на протеините. Въглехидратите дават на тялото енергията, която тялото използва през деня. Протеина се явява градивният материал в организма. Грубо казано - стимулира растежа на мускулите след тренировка.

4. Сън.
Просто спете не по-малко от 9 часа на ден.

Накрая ще кажа няколко думи за тези, които не желаят или нямат възможност да посещават спортните зали. Домашните тренировки имат доста предимства. Вкъщи не трябва да се съобразяваш с графици и работно време, не е нужно да чакате да се освободи някой уред и др. Като цяло ефективността на домашните тренировки може да е доста висока. Гири трябва да има всеки бял човек. Белият човек може да няма телевизор, но гири е задължително да има вкъщи! Ако не разполагате с разнообразни е нужно да си закупите. С тях може да се тренират различни мускулни групи. Не забравяйте да правите също лицеви опори, коремни преси и клекове.