четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Реални дни


Ирена и Никола още от деца бяха приятели. По цял ден играеха и заедно учеха. Минаваше времето, тогава Никола предложи на Ирена да се оженят. Когато подписаха всичко беше приказка, колко красиво си живееха. Никола беше учен, занимаваше с астробиология и бе създал проек,т с който описваше живота във вселената какъв може да е и т.н.
Но един ден Ирена изчезна и не се прибра, той се обади на полицията започна издирване в рамките на три месеца, но нито следа. Това го съкроши, но след като му откраднаха проекта, това едва не го довърши.

Никола се промени, започна да се събира с неправилни хора, да играе покер, да пие и да употребява кокаин и абсент, да. чука проститутки.
Какъв упадък...
Той бавно пропадаше, защото всеки ден ставаше по зле и по зле. Къде беше отишъл този праведен мъж верен на своята любима, на науката и Бог?
Когато парите му отиваха за разврат, акохол и дрога, изведнъж започна да му върви на покер. Започна с такава сила, че обра доста ярки личности в подземния свят . И с парите си отвори бардак и всичко тръгна на още по лошо. Полицията редовно проверяваше заведението.

Едно куромпирано ченге по прякор Лиско (името в подземния свят не бе важно, редовно пребираше своя рекет от Никола.
А плюс това той му казваше: "аз ще те пазя ". Живота бавно омръзваше на този нещастен човек. Той съжаляваше за всичко, неможеше вече да спре коката. Местните нарко пласьори се навъртаха, но Лиско най-добре знаеше, че от това се печелят пари и взимаше от тях подкупи.

Понякога Никола си мислише за Ирена, а тя бавно се превръщаше в блед спомен. Толкова много жени, но вече не усещаше мириса на кожата и косата, лицето бавно обгръщаше в мъгла. Наркотиците и алкохола бяха скапали всичко в него.

Редовно в града ставаха престрелки, имаше убити, улиците бяха в кръв. Корумпираните власти не взимаха мерки играеха пачките. Ако не те, тогава бухалката или автомата!!!

Никола излезе в парка с една жена около 24 годишна, която работеше за местния сводник. Бе я поръчал за компания, и докато се натискаха нещо хвана проститутката за косата и я дръпна от него, той получи удар по главата от момчета облечени с черни якета и бръснати глави. Те го ритаха с кубинки в главата и крещяха смърт за вас гадове, смърт за мафията, пукни лайно продажно.

На следващия ден ги намериха пребити. Закараха ги в болница. След един месец той се възстанови сътресения и счупвания. Чудеше се, що за хора са го пребили и не са му взели нищо?

Бавно събираше информация за въпросните момчета, която нямаше намериние да разпространява, просто я искаше за себе си. Това беше групата на "бръснатите глави", които се бореха против наркотиците, мафията, арабите и негрите, които внасяха като цяло бяло и кафяво.
Против циганите и турците, които бавно се множаха. На Никола му ставаше интресно, събра парите си и продаде бардака и се отправи към една от вилите си .
И купи земя нае работници и всичко започна на чисто, но познатите му от подземния свят го търсеха.

Никола се разкая за времето пропиляно, като един от тях. Като човек поддържал мафията и искаше да се промени. Отново се върна към вярата си и искаше опрощение. След това започна пак да спортува и да откаже кокаина, което бе трудно. Нае лекари, но отказването бе много сложен процес, в който имаше известна степен на болка и страдание, както физическа така и психическа.
След половин година се почувства по-добре и не познаваше наркотичния глад. Всичко си идваше на мястото, бе нов човек, бе стария Никола, както преди да изчезне Ирена .

Започна да работи отново по нов проект, който развиваше криогенните технологии и успя да го отвърди. Започнаха да се наливат пари при него и в проекта.
Дори успя да си върне изгубеното и осъди крадеца, с което си върна много неща .
Но само Ирена я нямаше....

Той си спомни за бръснатите глави и реши да ги поткрепи като им даде тайно адреси на мафиоти, оръжие и пари. Каза им: “Момчета вие сте поели велика кауза и това ще е във ваша полза“.

- Познава ме ли се - отговри единия.
- Да.
Никола си тръгна.
Станаха редица убийства на хора от подземния свят, на местни цигaнски барони.

Той се обади на Лиско и му каза да се срешнат в гората, че имал да му дава едни пари. Алчното копеле отиде и го чакаше, а Никола извади своя пистолет и стреля, в това време Лиско извади своя, двамата успяха да се ранят, но ченгето умря на място, докато Ники падна на земята, усещаше студенина и Ирена се появи над него и го приведства.
Той отговори: Любима простими за всичко, незнаех какво правя, обичам те!
Никола умря, тогава душата му отиде при Ирена в рая, греховете бяха опростени. Името му бе запомнено като велик учен.
Докато престъпния свят бавно се елиминираше от бръснатите, които от своя страна създадоха силна организация, която бавно освободи и промени страната .