неделя, 11 март 2012 г.

Нападение и самозащита със сгъваема палка


Първо трябва да отбележим, че в тази статия става дума за истински палки, а не за евтини ментета, които се чупят, разхвърчат или огъват от първия удар. Евтините китайски боклуци са за позьорите, които обичат да ги показват и никога не ги ползват. Всеки сериозен боец е длъжен да разполага с истинска палка на която може да разчита по всяко време и във всяка ситуация.
Сгъваемата палка е едно доста полезно и ефективно оръжие. Тя е прекрасна за самозащита и нападение. С нея може лесно да държите противника си на прилична дистанция. Носете я на удобно и закрито място, където няма да се вижда и ще може бързо да я извадите при нужда. Нанасяйте удари според ситуацията. Ударите в главата могат да бъдат фатални.
Един съвет преди използване. Разглобете палката като развиете гайката отпред и тапата отзад на ръкохватката. Секциите са телескопични и се изваждат назад. Смажете ги с парцалче с тънко масло. Особено в основата на секциите, за да не се заклинват силно при рязко разгъване. После пак я сглобете в обратна последователност и вашата палка ще работи перфектно без да се налага да я удряте силно в пода за да се събере.