петък, 3 февруари 2017 г.

„Дела трябват, а не думи“

„Дела трябват, а не думи“ – предполагам почти всички самоопределящи се  за националисти са чували тези думи. Най-вероятно всеки от нас дори ги е използвал?!? Но какви всъщност са и би трябвало да бъдат тези дела в днешните времена? Тъй като не обичам да критикувам и да посочвам грешките ако нямам решение на проблема,  то затова ще  предложа алтернатива на често срещаните изрази.
Ще посоча само едно лице от времената на освобождението (само един, защото са прекалено много за изброяване), които са освидетелствали своята борба с дела, а не с думи – Христо Ботев. Този наш национален герой загива твърде млад (28 години), но дори и за толкова кратко време успява да докаже, че е бил готов на всичко в името на свободата. Той е бил много неща, като започнем от поет - увековечил завинаги своите произведения по тогавашните неволи, преминал през задължителното будителство и събуждане на българският народ и накрая доказал се дори като воин. Истински воин, който е успял да организира други като него и не е изпитвал страх да поеме по кървавият революционен път. Личности като великият Христо Ботев са всявали уважение сред населението, защото имиджът им на съвършени и отдадени борци бил доказан.
Но да се върнем във века на глобализмът и говоренето. С напредването на технологиите, хората  успяват да възприемат идеята, че интернет публикациите и посочването на проблемите са достатъчно силни, за да  успеят по някакъв начин да въздействат на народното съзнание. По никакъв начин не искам да отрека, че в действителност, те оказват своето влияние, но темата за интернет пропагандата сме я развивал в други материали. Трудно е до поставим всички националисти под един общ знаменател, защото всеки един от тях се развива в определена насока, но проблемите са общи и ни свързват в борбата. Прекалено много пъти съм попадал на различни видове материали, в които някой използва различни клишета. Например, че:
- "Нацията ни ще загине". Да, това наистина може да се случи, но в такъв случай решението е да се правят деца! И нямам предвид  1-2 деца, а много повече, защото с толкова малка бройка няма как да преборим демографската криза;
- "Семейните ценности изчезват". Логично е, при положение, че повечето хора са курвари, курви, пияници, наркомани и т.н. Няма как до очакваме да се изгради семейна идилия в семейства, за които се знае, че родителите имат множество пророци и не правят опити да се променят.
- "Младежта се пропива и наркоманизира". В този случай основна вина имат главно родителите.  След като пиете, пушите и дори друсате, нормално е децата да последват вашият пример. Дечицата попиват всичко, което виждат, затова заради тях трябва да се ограничите в употребата на опиати. Ако искате да бъдат силни и независими – запишете ги някакъв боен спорт още от ранна детска възраст.
- "Народа боледува". Постоянното сателитно облъчване и некачествената храна отслабиха човешкият организъм. Старайте се да се занимавате със спорт и да се храните максимално здравословно. Избирайте продукти, които знаете, че са отглеждани в домашни условия. Ако е възможно, дори самите вие си отглеждайте продуктите. Всяка парче обработваема земя е свобода и здраве!
- "Бежанската вълна ни залива". Тогава отивайте да патрулирате. Но действайте по-умно от сегашните патрули. Не предавайте задържаните на властите, защото именно държава им дава статут на бежанци и им дава правото да останат на наша територия. Умните ще се сетят какво трябва да направят, за да променят маршрута им и да изберат да преминават през други държави.
- "Педерастията". Религиозните институции са неспособни да се справят с този проблем. Хомосексуализмът е болест започваща от семейните проблеми, лошото възпитание и психическият стрес. Когато е изградено едно здраво семейство с морална ценностна система, педерастията не може да пробие. Този процес  на заздравяване е бавен и докато бъде изграден ние трябва да наказваме силово и осъдително всяка проява на педерастия в обществото.
- "Мангалите са навсякъде". Всеки националист подвизавал се достатъчно дълго на улицата знае как се печелят територии. Организирай/те се и си извоювайте пространство. Нека отново страхът да цари в съзнанието на враговете.
- "Социалният паразитизъм". Държавата помага на малцинствата да източват социалните помощи. За да спрем този процес са ни нужни хора в общинските администрации, които да имат смелостта по някакъв начин да ограничат гражданските им права. За тези постове е нужна определена професионална квалификация, затова следвайте висше или карайте курсове за различни професии. Курсовете се явяват добра и евтина алтернатива на висшетата.
- "Залива ни еврейска пропаганда". В такъв случай отделете повече свободно време за пропаганда. Пускайте листовки по пощенските кутии. Лепете лепенки на обществени места. В интернет споделяйте и създавайте постоянно статии. Изградете собствена трибуна. Правете групи и обменяйте информация.
- "Сама птичка пролет не прави". Не винаги е така. Понякога някои действия изискват само един човек. Но ако все пак настоявате да има и други хора, то се присъединете към някоя сигурна организация или група. Събирайте се с тях, обменяйте идеи и когато се налага – действайте!  Старайте се да прекарвате повече време с тях. Групата не трябва да бъде място за отмора, а за работа!
- "Нямаме армия". За съжаление врагът ни действа умно и я унищожи, но това не ви пречи да се самообучавате и да си набавите необходимото съоръжение. Организирайте си тактически игри с приятели и правете беседи по военното дело. Наблягайте на единоборството. Набавяйте, колкото се може повече оборудване. Ходете по стрелбища да се обучавате. Ако можете въоръжете  близките си.
- "Училището е пропаднало". Образователната ни система е пробита отвътре. Историята е подменена с угодни на системата материали. Работете сами върху възпитанието на децата и не позволявайте да станат толерасти. Купувайте и разпространявайте единствено проверена и качествена литература.
- "Няма смисъл, народа спи". Ако наистина е така, то тогава нямаш място сред нас. Ние сме последната защитна стена и нямаме право да поддадем. Борете се за вас, за семейството си, за приятелите си, за народа си и всичко, което обичате. Ако не го правите управляващите ще ви вземат всичко.
- "Не си помним историята". За жалост народ, който не знае собствената си история е обречен да страда. Насочете част от пропагандата си и по този въпрос. Организирайте безплатни лекции в читалищните сгради. Наемането на една такава зала е около 20-30 лева. Събирайте пари помежду си е всеки месец говорете за различни герои и събития. Ако успеете да направите добра пропаганда, аудиторията няма да ви бъде малка.
- "Няма сериозни хора". Един сериозен човек, може да свърши много работа. А за свръхсериозните акции не трябват повече от 2-3 души. Така, че ако не успяваш да намериш верен другар, то замисли се дали си се доказал достатъчно и дали в очите на останалите изглеждаш сериозен?
-"Няма качествени кадри". Това зависи само от нас. Нека всеки един от вас да се замисли колко лица е привлякъл в борбата и колко от тях все още се борят? Ако привлечените лица се броят на пръсти или няма такива, то значи вината е във вас самите. Постоянно работете с новите лица. Не ги оставяйте на произвола на съдбата. Вие сте тези, които трябва да давате личен пример и да ги насочвате в правилната посока. Старайте се да изградите добър имидж, за да вдъхновите някого. Ако имате умения в някаква област, то им предавайте знанията си.
- "Стар съм вече, имам семейство". Доста срещано оправдание. Много възрастни българи са се борили дори и като старци. Винаги има с какво да се помогне на по-младите. Идеи, пари, контакти, задачи и т.н. Ако имате някакъв бизнес, то наемете националисти на работа. Събирайте се често с други националистически семейства.
- "Няма пари и затова нищо не става". Самофинансирайте се. Създавайте продукти, които са търсени и ги продавайте. Развивайте се творчески и печелете пари от таланта си. Търсете контакти с влиятелни хора и ги убеждавайте какви каузи имат нужда от финансация. Знам, че това е много сериозен проблем, но не трябва да позволяваме да се явява като пречка за нашият активизъм.
- "Хората не вярват на никого". Политиците си изпълниха блестящо ролята и успяха да разочароват и разединят народа. Ние трябва да бъдем сред обществото. Включвайте се в различни инициативи и каузи. Дори самите вие организирайте такива. Контактувайте с възможно повече хора. Докажете им, че идеите ви са осъществими.
- "Медиите са продажни". Не забравяйте, че журналистите са на заплата в медиите, а не заради някаква идея. Следователно е логично, че ще се продават за нечии интереси. Затова изградете сами собствена медия. Всеки от вас има вече интернет и телефони с камера. Записвайте ваши разсъждения и решения на различни проблеми и ги качвайте в сайтовете за видео споделяне. Създайте собствен блог. Показвайте на обществото другата гледна точка. Ако вие не го направите, може никой друг да не го.
- "Малко сме осъзнатите". Качеството в много случаи е пред количеството. Важно е постоянството.
- "Политиците ни са за бесилото". Това го знаят и малките деца. Но заменете думата бесило с гроб. Няма значение как ще умрат, важното е да са в гроба тези продажни боклуци. Ако вие не смеете да ги накажете- разпространявайте адресите на всички политици от вашият регион. Кажете какви са техните навици, къде ходят, слабостите им и всичко, което знаете за тях. Дано някой друг има топките да ги накаже.

Списъкът може да бъде продължен до безкрайност. Със сигурност съм пропуснал нещо. За тези и много други проблеми съм посочвал решения в други мои материали. Всеки, който иска да промени нещо и наистина е готов с дела да го стори знае от къде може да получи допълнителна информация.  Насочете потенциала си там, където се чувствате най-сигурни. С времето се саморазвивайте и работете върху различни проекти. Привличайте нови хора и им предавайте знанието си.