вторник, 20 март 2012 г.

Изгори наркодилъра! Историята на Straight Edge отмъщението!


През цялото време, откакто съществува Straight Edge движението са казани много думи и са изпяти много песни. Но отвъд думите и песните постъпките творят историята. Днес ще споменем за един героичен подвиг, който е спасил много човешки животи и е вдъхновил музикалната група Earth Crisis, която е написала песен посветена на това дело, а именно To Ashes.

Walter Bond е роден и израснал в Айдахо (щат в САЩ ), който много добре познавал последствията от употребата на алкохол и наркотици. Баща му бил алкохолик, а майка му и брат му употребявали наркотици. Точно това стимулирало Walter да поеме по трудния път и да се бори в името на това да запази семейството си.

От ранна възраст той решил да не бъде като родителите си и тези, които го обкръжават. Бил решен да остане свободен от зависимостите! Едва на 15 години, той вече имал морална и философска основа за своите убеждения. След като чул няколко хардкор Стрейт Едж банди, решил да се присъедини към правата линия.

Неговата цел била да спаси брат си от употребата на наркотици. След като пробвал какви ли не методи, за да го избави от тази отрова, прибягнал и до това да разговаря с наркодилъра, който продавал наркотиците в района. Естествено Стив (дилъра) отхъврлил молбата на Walter, която била да не продава наркотици на брат му. След получения отказ той им обещал, че ще съжаляват за взетото решение. Така и станало...


Обещанието била спазено. Walter Bond взел правосъдието в своите ръце и опожарил къщата на наркодилъра и неговата лаборатория за производство на метамфетамини. Пожарникарите прекарали 17 часа опитвайки се да изгасят огъня.

Много скоро след инцидента Straight Edge активиста бил задържан от полицията. Бил осъден на 4 години затвор, но въпреки това той никога не съжелявал за постъпката си.

Ето какво казва в едно интервю:

“Този наркодилър е бил обект на разследване от страна на ФБР, разбира се по онова време аз не знаех. Поради факта, че къщата била изгоряла, ФБР успяла спокойно да направи разследване покрай пожара, без дори да взима заповед за обиск. Те открили наркотици на стойност над 1 милион долара! След задържането на Стив, той изпял всичките свои дружки и по този начин още 13 дилъра в 4 различни държави са получили своите присъди и били лишени от свобода. Да, аз получих 4 години за постъпката ми, но аз нито за миг не съжалявам! Моите четири години са малка цена, за такъв положителен резултат!”.


Тогава известната музикална Straight Edge банда Earth Crisis се запознали лично с Валтер и така те се запознали подробно с неговата история, която ги стимулирала да напишат песен в чест на делото му.



След като напуска затвора, Walter не се отказва от своите убеждения и продължава с пряки действия за своите идеали. Поради по-нататъшните действия той бил наречен ALF- вълк единак и е обявен за един от основните военнопленници за свободата на животните.
Но това е друга история...