понеделник, 5 март 2012 г.

Купуваме пилешки бутчета натъпкани с хормони


Да започнем с това, че съществува и расизъм относно качеството на продуктите. В случая в левите пилешки бутчета се инжектират познатите хормони за бърз растеж. Точно от този тип се внасят в България. Десните бутчета се запазват за „богатите“ западни страни.
Чужденците изхвърляли напомпаните левачки, но прахосническата практика стигнала до ушите на наши бизнесмени, които веднага уредили редовен внос срещу нищожни суми.
Хормоните, с които се тъпчат пилетата, под формата на фуражни смески са женски. Оказва се, че така наречените хормони на растежа, или женски хормони, се блъскат масово в пилешкото месо. В момента на пазара няма продукт, който да не е инжектиран с хормони, вода и солни разтвори.
Консумацията на такова месо обаче не е препоръчителна за деца и тинейджъри, тъй като тяхната имунна система не е завършена и не може да разгради хормоните. По този начин, организмът на момчетата се тъпче с повече женски хормони.


Като изключим пилешките бутчета, съществуват още много продукти с ниско качество, с които се цели да ни отровят. Въздържайте се по възможност от тези ГМО продукти и купувайте домашни продукти от българските селски производители, които все още държат на натуралното качество.