вторник, 13 март 2012 г.

Женският проблем


Истинската природа на жената, като същина на това, което действително означава да бъде, все още не е опозната, определена и разбрана. За съжаление женствеността се идентифицира със способността за еротично привличане - жената е убедена, че колкото по-либидно действа, толкова по-сигурно ще докаже женската си природа.

Жената е лишена от собствена идентичност, като води живот „на заем", изграден от елементи, взети чрез подражание от мъжете. Жените живеят съгласно мъжки роли, тъй като изобщо не познават какво означава да бъдеш жена.
Вие започнахте да пиете и пушите повече от мъжете, което показва нивото на деградация, което сте достигнали. Нямате и следа от достойнство!

Жената е най-важния елемент на съвременното общество. Тя трябва да бъде отговорна към него и да дава пример. От нея зависи винаги в по-голяма степен поколението й. В нея е ключът за общественото и съзнателното развитие.

Съвременната жена трябва да си припомни, колко е важно нейното присъствие в развитието на народа. Всеки от нас вижда пошлостта и ниския морал, с които ни залива всичко наоколо. Идеал за българската жена се превърнаха елитните проститутки!
Малките подрастващи девойки си мечтаят за силиконов бюст, хубава кола и един богат чичко, който да плаща и да ги издържа.

Гореспоменати дейности са изключително от външно естество и се отнасят единствено до грижата за тялото, но не и за ума и вътрешния свят.

Жената трябва да разбере факта, че може да повлияе на по-малките девойки и по този начин да ги насочи към правилния път.

МАЙКАТА-ЖЕНА е най-важния фактор в психичното и физическото развитие.
Тя държи ключа към развитието на груповото съзнание. И най-голямо значение има тя именно за неговото формиране и битие - защото всяка една МАЙКА се явява МАЙКА и на цялото общество.

Днес все по-малко млади жени могат да предизвикат уважение. И е разбираемо защо.
В миналото жената е имала чест, била е силна, въпреки трудните времена, знаела е за какво живее!

Жената е тази, която възпитава децата! Проблемът сред младите днес е много сериозен, той ще създаде едно ужасно поколение – без ценности, без морал, без идеали!
Идеала не бива да е едрогърда, слабоумна красавица! А, умната, сдържана млада дама. Веднага в съзнанието ми изниква Вазовата героиня от „ Под Игото” – Рада Госпожина. Но за съжаление този образ днес е смешен и чужд за подрастващото поколение.

За това млади дами стремете се да бъдете образ за подражание, а не образ на критики и хули!

Женственноста е болна и лечението е болезнено. Но ще могат да оздравеят само онези, които наистина желаят това.