понеделник, 28 май 2012 г.

Домашно приготвен хероин води до ужасяващи ефекти върху стотици наркозависими в Русия


ВНИМАНИЕ!!! НОВИНАТА НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ЗА ЛИЦА ПОД 18 ГОД.


Домашно приготвената дрога, която Олег и Саша си инжектират е известна като наркотика Крокодил. Този наркотик е дезоморфин (desomorphine), синтетична дрога няколко пъти по-силна от хероина, която наркозависимите инжектират във вените си няколко пъти на ден. Докато хероина струва между 20 и 60 евро за доза, дезоморфина може да се приготви от кодеинови хапчета, които струват около 2 евро за пакет в аптеката и други евтини домакински подправки.

Това е дрога за бедните, а ефекта от нея е ужасяващ. Дрогата има име на влечуго, защото много бързо след употреба кожата ти става на люспи. Олег и Саша не са взимали крокодил отдавна, но Олег още има гнойни рани по гърба и врата си.

„Ако не улучиш вената веднага се образува гнойна рана” казва Саша. Всъщност те инжектират наркотика отрова директно в своята плът.

Друга тяхна приятелка е много по-зле от тях „Тя не иска да отиде в болница, просто държи спринцовката. Нейната плът се разлага и тя почти не може да се движи.” казва Саша. Снимки на пристрастени към наркотика „Крокодил” са доста стряскащи и не се препоръчват на хора със слаба психика. Кожата на пристрастените става сива и се бели до кокал. Хората буквално гният до смърт.

По официални данни крокодила навлиза в Русия преди около четири години и оттогава постоянно нараства потреблението му, като бумът му е през последните месеци. „През последните пет години, продажбата на кодеинови хапчета е нараснало десетки пъти.” заявява Виктор Иванов, директор на руската агенция за контрол на лекарствата. „Очевидно е че това не се дължи защото всички са започнали да получават главоболие.”


Хероина убива около 30 000 души годишно в Русия, сега обаче към този проблем се прибавя и разпространението на „Крокодил”.

Източник: http://bgvox.info/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ето един клип и снимка от нас като допълнение.