вторник, 8 май 2012 г.

Вътрешната емиграция


Един от основните проблеми за който всеки националист говори е националната емиграция към останалите страни по света. Всеки знае какви поражение върху родината нанася тя. Но замисляли ли сте се за междуградската емиграция?

Голям вътрешен проблем стана, че в малките градове и села националните активисти ги няма. Но това не се дължи на факта, че не се раждат такива, а на това, че тези, които се родят бягат към големите градове. Това от своя страна води до загуба на будни учители, които да събудят заспалия народ във всеки един край на страната. Целият потенциал, който имаме се събира в няколко определени града и главните действия се осъществяват именно в него. Разбира се в това няма нищо лошо, но едно такова откъсване може да се окаже неправилно.
Достатъчно е да си припомним националните въстания срещу турския поробител. Тези, които са се организирали само за определени места не са имали особен успех. Единствено при подготовката на общо национални се е постигнала крайната цел.
Днешните опити няма да са по-различни от тогавашните. Ако се съсредоточим само в няколко града, то така ставаме по-лесна плячка за врага, който ще съсредоточи цялата си сила на едно място. А, той разполага с голям ресурс. За това е наложително да действаме в единство на различни места. Врагът ще бъде разпръснат и логически – отслабен.
Но да се върнем пак към началото – за тази цел са нужни хора от всеки регион- национални активисти, които привличат постоянно хора в нашите редици и отварят очите на останалите, като показват истинските ни врагове. За това е нужно всеки да остане на мястото, в което е роден и да започне да организира местна група, която да увеличава постоянно своята бройка и да действат с различни акции (като най-важната от тях е расовото пробуждане).

Преди да ви разясним как да поддържате борбата от изключително значение е да си създаде каса, в която всеки месец да събирате членски внос, с който да осъществявате акциите си!
Ето ви един пример как и с какво трябва да се занимава една регионална организация:
1. Разделете организацията на 2 звена.
А. Първото да се занимава с пропагандната част и привличането на нови лица. Пропагандата може да стане с разлепване на лепенки, графити по стени, изпращане на статии в някой местен вестник, организиране на мероприятия и най-важното – множество контакти с хора от всички сфери на живота и националистически партии от района.
Ако касата ви разполага с някакви пари и имате достъп до принтер или копирни машини, то вие може да печатате “седмичен бюлетин”, с който безплатно ще снабдявате хората и ще ги зареждате с истинска информация. Бюлетинът ви може да съдържа интересни политически новини и идеологически статии за пробуждане. Най-добрият вариант за разпространението му е: вечер да го пускате в пощенските кутии на къщите или да говорите със собствениците на малки магазини, като им предложите всяка седмица да им оставяте по няколко бройки от бюлетина, който да бъде безплатен и всеки желаещ да може да си взима от него. Повечето не биха ви отказали, защото не губят нищо, а с този бюлетин освен да спечелят някой допълнителен клиент, няма какво друго да се случи.
Б. Второто звено трябва да бъде по-радикалното. При него хората трябва много внимателно да са подбрани, защото отговорностите там са по-големи. То трябва да бъде създадено от друга група симпатизанти, които не са много "известни", особено на органите на реда. Задължително е те да не се бъркат в работите на пропагандното звено и да действат самостоятелно. Това разделение ще изиграе защитна роля при евентуални разследвания. Разбира се контактите между двете звена си остават, но всяко ще работи самостоятелно. Само при крайни ситуации ще трябва да се подкрепяте, но при изключителна безопасност!
Задължително и вие трябва да направите организационна каса, в която да събирате пари и да си подсигурявате нещата, които са ви нужни за определената акция. Желателно е да не изпъквате с вашите политически възгледи и да не посещавате културни мероприятие на такава тематика. Задължително е да не се набивате на очи. От това само враговете ще спечелят! Всеки знае, че в по-малките населени места всичко се знае между хората, за това вашата анонимност е задължителна.

Нагледно това е елементарното създаване на местна, автономна организация, която действа на място и според условията в региона. Много важно е, такива организации да не губят контакти с подобни от другите краища на страната. От взаимната помощ само ние ще спечелим!
Бъдете търпеливи, защото организирането на подобно нещо изисква време! За това се захващайте веднага!