неделя, 6 май 2012 г.

От малки подготвени за заколение


Майките често казват: “Внимавай с тези момчета, виждат ми се опасни..”. Учителите в училище повтарят: ”Ако видите шумна компания преминете от другата страна, така е по-безопасно...” Карат ви да не гледате в очите “опасните” хора, защото може да ги ядосате така. Те могат да ви ударят, да ви пребият или да ви осакатят за цял живот. Учат ви да се страхувате още от малки. Повечето младежи израстват страхливци и си мислят, че това е нормално. Това е така, защото са заобиколени от страхливци. Удрят ги и те бягат, така е по-безопасно. Забраняват ви да носите ножове. Обясняват ви как може да се самонараните или по-лошото да нараните някой друг. А, ако не дай си Боже нараните друг човек с него, ще имате куп проблеми и ще влезете в затвора...
С този истеричен вой те ви учат на техният слугински “морал”, който да ви държи далеч от проблемите. Учат ви да сте наведени, как да бягате и да се криете, да се доверявате на органите на властта. Когато се изправите пред проблеми да ви се подкосяват краката, но когато чуете за проблемите на другите да се смеете и подигравате. Да мечтаете за модерна кола и скъп апартамент, това да бъдат вашите висши цели в живота. Този “морал” убива духът на човека и го превръща в примат, в безполезно и страхливо същество.
Някои се “развиват и израстват”, стават компютърни програмисти или мениджъри. По цял ден стоят в удобни и модерни офиси, получават големи заплати. Родителите им се гордеят с тях. Но какво ще направят, когато се наложи да защитят семейството си? Ще потърсят помощ от органите на реда или “верните” си приятели? Ще се опитат ли да го защитят изобщо?
Така ще премине животът им. Ако са късметлии ще им “провърви”, ще имат кола и скъп апартамент, ще възпитат децата си на техния “морал”. Ще продължат своето безсмислено консуматорско съществуване. Междувременно родината им ще се пълни с чуждоземни паразити, които обаче се размножават 5 пъти по-бързо. Постепенно децата им ще се превърнат в изгнаници. Някои ще почнат да се замислят, но ще бъде твърде късно. Ще започнат да обвиняват властимащите, които трябваше да се грижат за тях и да не допускат такива неща. Често ще шушукат оплаквайки съдбата си и несправедливия живот, но никога няма да помислят да се надигнат или опълчат. Страхът им ще убива всякакви мисли за съпротива. Те ще заслужават жалката си съдба. От малки подготвяни за заколение.

Промени се! Изчисти своя разум! Развивай се! Сражавай се! Побеждавай!