събота, 26 май 2012 г.

Спорт, здраве, нация!


“Бърз ляв удар в отговор на неспиращите атаки на противника.”
-В боя е много по-трудно, отколкото по време на тренировки. Само с добре подготвено обучение вие може лесно да разбиете опонента си. След битката може да чувствате болка и умора, може да усещате кръвта, която се стича от веждата ви, но си поемете спокойно дъх, врагът беше победен – вие победихте!

Спортът е много важна част в живота на обществото, индивидуалния човек, и особено за NS активистите. Имаме предвид бойните изкуства. Физическата активност елиминира риска от много заболявания, укрепва имунната система, поддържа тялото в добра форма. Често можете да чуете от страхливите опортюнисти, или алкохолици, че не е задължително да се занимаваме със спорт. Игнорирайте тези жалки хорица, защото волята ни за победа трябва да бъде по-силна. Впрочем ние много лесно можем да победим тези говорители, не само физически, но и интелектуално, но няма смисъл да се занимаваме с тях, защото имаме достатъчно цели за постигане.
Интензивната оксигенация на мозъка повишава волевите качества, издръжливостта и способността да се концентрирате. Лично аз се занимавам със спорт и много лесно мога да концентрирам мислите си в тази статия или в друга мисловна работа.

Всеки NS активист трябва да се грижи за своето здравословно състояние, било то физическо или психическо. Но сега да преминем към основната тема – защо точно бойни изкуства? Защото в този спорт кръвта, потта и болката формират вашият характер. Именно те втвърдяват волята и ни учат на самоконтрол. Един истински активист трябва да бъде научен винаги да се изправя след падане, никога да не се отказва и винаги да продължава борбата. Най-голямата победа за всеки един от нас би била да победим собствения си страх, съмнение и мързел. Никой в този спорт не би направил нещо за вас – само вашите собствени усилия биха довели до благоприятен край. Само вашата воля ще породи победата.

Всеки от нас е изпитвал слабости и е изпадал в чувство на безизходица – в такива моменти трябва да бъдем самодисциплинирани, за да можем уверено да продължим нашата борба. Ежедневната борба, която изживяваме и волевите усилия, които полагаме носят нашите малки успехи. Тези битки ви правят освен боец на ринга, а и в реалния живот. Вие посещавате вашият живот за благото на народа и националното движение. Това е начина за създаването на новия български дух, духът на българската национална съпротива.

За целта е нужно само няколко дни в седмицата да посещавате залата. Трябва да бъдете отдадени на тренировките и редовно да поддържате уличния си активизъм. Вашата постоянна физическа подготовка ще доведе физическото и психическото ви израстване. Не се страхувайте да се биете! Постоянните битки ще развият повече вашето тяло!

Не забравяйте, че в битката със своите слабости вие сте сами. Ако всеки национален активист победи мързела, лъжите, предателството, слабостите и съмненията в себе си, то половината от битката за развитието на нашето военно братство ще бъде спечелена и успехите ще последват!