петък, 4 май 2012 г.

Как алкохолът влияе на постиженията ви?


Алкохолът е въглехидрат, но не се превръща в глюкоза като другите въглехидрати, а в мастна киселина и е по-вероятно да се натрупа като мазнини в тялото, дори и да ходите на фитнес.

Така че, ако пиете алкохол и ходите на фитнес, метаболизмът на мазнините е поставен под въпрос.

В алкохола се съдържат 7 калории на 1 грам. Един шот джин има около 110 калории, а една бира около 140-150 калории, 13 грама въглехидрати, както и някои витамини и минерали.

Ефектите на алкохола

Тъй като е най-употребяваното упойващо вещество в света, алкохолът засяга живота на много хора. Той е депресант за централната нервна система и има най-ниската ефективна доза, която може да причина смърт. Това означава, че има много малка разлика в количеството алкохол, което просто ще ви напие, и количеството, което може да ви убие... Причината, поради която още повече не умират заради алкохола, се състои в това, че стомахът в един момент започва да го отхвърля с повръщането.

Острата алкохолна интоксикация причинява тремор, тревожност и раздразнителност, гадене, отслабване на психичната функция и виене на свят (всичко това ви прави толкова привлекателни за срещуположния пол).

Хроничната употреба на алкохол води до вътрешно унищожаване на черния дроб, сърцето, мозъка, мускулите и рак.

Когато става въпрос за тренировки във фитнеса или спортно състезание, алкохолът нарушава равновесието и координацията, тъй като засяга централната нервна система. Силата и енергията също са засегнати, тъй като тялото се дехидратира, а мускулната тъкан не може да работи оптимално.

Заключение:
Ако давате пари за хранителни добавки, то те са пари на вятъра, ако употребявате алкохол. Спрете го!


Източник: http://bodytime.bg/