понеделник, 30 април 2012 г.

Съвременност


Често си чувал фрази от типа "За какво се бориш?", "Това е миналия век" или "За какво са ти всички тези идеи, по-добре помисли откъде да изкараш, да откраднеш повече пари".
Излиза, че съвременността е евтиния, това е век на материализъм, капитализъм и пълна деградация на обществото... Та нека горят в ада със своите "ценности", по-добре да живееш "не модерно" или както казват "в миналия век" - когато хората са ценили любовта, знаели са какво са чест и приятелство, били са верни на половинката си, сражавали са се за родината! Помнили са, че има неща по-ценни от парите, че парите водят към пропаст, унищожават човека... Парите и либерализма могат да унищожат и теб...
Ти вече не се радваш на слънцето, пеенето на птиците, носят ти радост единствено заветните банкноти, а в душата остава пустош... Ти си изгнил, спрял си да живееш... Парите, разврата, пиянството - са те поробили.
И всичко това е зло парче от съвременността... Настана време на деградация на обществото...
Вместо любов - разврат, безразборен секс.
Вместо приятелство - взаимоизгода.
Вместо саморазвитие - купони.
И това е съвременността...
Ужасна, гнила, корава, бездушна, но съвременност... И това е тъжно...
От това ти се плаче.
Трябва да се измениш! Да преосмислиш своя живот! Да живееш с висши ценности!
Развивай се! Учи се! Грижи се за природата! Променяй в по-добра посока обществото! Всички няма да можеш да промениш, но ще си сигурен, че не си се предал, че си направил каквото си могъл.
Мразя тази съвременност...
Време на безгранична "свобода". Хората са се разяли, не разбират какво е истинска свобода.
Легализация на наркотици, еднополови бракове, аборти - това за тях е свобода.
Ако свободата не ти позволява да останеш Човек, значи това не е свобода... Това е робство. Хората са роби на тази гнила система от “ценности”, която са измислили миниатюрните хора с комплекси, и за съжаление тази система от “ценности” е набрала обороти и популярност.
21-ви век - това е век на краха и разложението на човешката душа.
И докато не е късно трябва да се измениш!
Трябва да си верен на избраницата си, да вярваш в любовта, да помниш, че приятелството е повече от весело прекарване на времето, приятелството е когато си готов да дадеш живота си заради приятел, когато се притичваш на помощ в трудна минута.
Саморазвитието е прилежно учене, четене на книги, спортуване, творчество (рисуване, музика и т.н.), грижа за животните, природата.
Изборът е твой!
Само ти избираш какъв да бъдеш - съвременник с гнила душа или Човек с главна буква!


Източник: http://bgvox.info/