неделя, 29 април 2012 г.

Филмите, които всеки трябва да изгледа

От изключително важно значение е, че освен да четем качествена литература, то също така е нужно и да гледаме качествени и образователни филми. За това в тази статия ще ви препоръчаме няколко документални такива, които е препоръчително да се изгледат и да научите нови, полезни неща за природата, тялото и историята.
Щракайте върху имената на филмите и автоматично ще бъдете препратени към точният линк.
Приятно гледане!

1. Africa addio / Сбогом, Африка

Когато говорим за история, не трябва да забравяме как културата в Африка, създадена от белия човек беше унищожена от местните черни обитатели. В този филм ще видите черният расизъм и тяхната лоша страна насочена срещу природата.
Каквото и да се напише за този филм - ще бъде недостатъчно. Гледайте го и сами ще се убедите в това!

2. Food Matters

Всеки знае, че в днешните времена, храните ни са изключително бедни на витамини, а нуждата от тях е голяма. Без тях организма ни не може да поддържа нормално жизнените си функции и не може да се бори с редицата болести, които му връхлитат. Това е филмът, който ще ви убеди да консумират всеки ден витамини, за да се чувствате изключително добре.

3. Super Size Me / Порция "Гигант"

Като споменахме, че в храните ни липсват витамини, то „Макдоналдс“ безспорно е фаворит в продаването на изключително вредни продукти. Героят в този филм се подлага на експеримент, в който едва не загива, за да докаже, че фирмата продава отрови на хората и тя влияе пагубно върху човешкото тяло.

4. Sugar: The Bitter Truth / Захарта: Горчивата истина

Може би сте чували, че един от прякорите на захарта е "бялата смърт"? А, замисляли ли сте се защо е така?
Това е един дълбок анализ на високо академично ниво, за структурата и последствията от консумацията на захар, описващ истинското лице на тази ОТРОВА.

5. Water - The Great Mystery / Водата - голямата загадка

Всичко в тази планета е свързано с водата. В нея се ражда всеки един живот. Но освен това тя има множество други свойства, които ще видите в този филм. Ако до сега сте приемали водата единствено като обикновена напитка, то с изглеждането на този филм ще се убедите, че нейното съществуване не е само за това.

6. Железните момчета

Възрастта не е порок за "Железните момчета", които тренират редовно във фитнес залата и не знаят какво е болест и умора.
Или как хората осъзнаха, че спорта лекува слабостите им.

7. 9-11: Loose Change / Дреболии


„Loose Change“ е документален филм за атентата спрямо Световния търговски център в Ню Йорк, Пентагона и падането на полет 77 в Арлингтън на 11 септември 2001. Филмът поставя под съмнение официалната версия за случилото се и успява да докаже, че правителството на САЩ е участвало в поредната конспирация срещу човечеството.