неделя, 24 юни 2012 г.

Особено мнение за Тор Щайнер



Статията е взета от руски Стрейт Едж сайт.
Напълно възможно е мнението на автора да не съвпадне с вашето, но това е нещо нормално. Приятно четене!


Помните ли откъде разбрахте за тази марка? Вероятно от приятели или NS сайтове и форуми.
Неотдавна в отсъствието на явна конкуренция Тор Щайнер беше индефицирана, като единствената марка за хора с NS идеи. Сега броят на “викинг” марките сравнително се е увеличил. Почти във всяка държава са се появили местни такива. Спомнете си преди време колко се беше говорило за това, че Тор Щайнер беше купена от араби, производството и беше преместено в Азия и сега дрехите ги шият не потомците на викингите, а евтини източни наемници. Това предизвика доста голямо недоволство в средите по доста страни.
Съществуващите магазини в Германия са под постоянни антифашистки атаки, а в московското метро магазина на Тор Щайнер така и не беше открит, заради забрана за използването на руни. Това естествено направи марката доста скандална. Започнаха да я наричат “фашистка”, “нацистка”, “екстремистка”. Това заблуди доста хора. В Германия дори беше открит магазин на Тор Щайнер, който се казваше Брайвик, това предизвика голям скандал, но беше страхотна реклама.
На сайта на Уикипедия има информация, че от онлайн продажби компанията е спечелила 1 265 397 евро за 2008 г. Доста впечатляваща цифра!
Марката Тор Щайнер в момента е достъпна по всяко време в интернет и може да бъде получена във всяка страна. Предлагането и е огромно.
Естествено производителя не отговаря за хората, които ще рекламират дрехите й. Така, че сега Тор Щайнер се рекламира от негри и китайци.


Вие си направете извод до колко е нормално това за марка иначе показваща се с друг имидж.
Ето и друга известна рекламна снимка от техен сайт.

Млад мъж с бира в ръка до момиче по бикини. Веднага изплуват няколко въпроса:
- Мъжът сигурно е викинг?
- Тази фотография съвпада ли с идеята, която уж символизира тази марка?
- Приличат ли отрепките на снимката на борци за съхранение на своята раса, нация и идентичност?


Разбира се с такива дрехи вече може да видите всякакви боклуци, от пияници и наркомани до обикновени негри и китайци. Производителят не носи отговорност за това от кого ще бъдат носени дрехите и за неговите действия. Важни са продажбите. Всичко останало за разни симпатии към определени политически идеи е евтин рекламен трик. В момента се сещам за още няколко “модерни” марки известни в NS средите, които са нищо повече от наложен моден боклук. Бойкотирайте ги! Не заприличвайте на тези от снимките...
Правете си ако трябва сами тениски с дизайн по ваш избор!