вторник, 1 април 2014 г.

Интервю с Алег от KAMAEDZITCA




1. Поздрави от България! За начало бихте ли ни разказали историята на групата?

Поздрави на братска България. Добре, ще се опитам да разкажа накратко за това. Ще ви разкажа за най-интересните времена. Още повече, че рядко съм разкривал тези неща до сега.

Всичко започна през 2000 г., когато направих мини студио в дома си, което се състоеше от няколко магнетофона, микрофон и барабан. Вземах назаем китара от един съсед. И наслагвах частите (на песните) с двойно записване. С други думи, започнах да правя първата си касетка. Дори сам нарисувах обложката. Най-добрите ми приятели я преслушаха. Но, ако трябва да съм откровен, на доста малко им хареса.
След това, около 2001 г., заедно с един мой съученик, започнахме да свирим в местно студио. Тъй като нямахме пълен състав, аз свирех на барабани и крещях, а приятелят ми свиреше на китара. По това време, вече имахме първите идеи и концепция за дебютния ни албум. Започнахме да намираме стила си и някои варианти за ъндърграунд концерти. Свирехме нещо като брутален death/black метъл.
В следващите две години преосмислях насоките в които да продължа. Дефинирах музиката си като Pagan метъл или дори още по-точно като Forest метъл. През тези две години 2001-2003 бях сам с моята идея, големи амбиции и грандиозни планове. Започнах да събирам музиканти за групата си. Малцина имаха интернет по това време. Затова залепях рекламите си в патриотични и музикални магазини и по концерти. И така, една от моите реклами беше прочетена от бъдещия ни барабанист Стас, с който веднага станахме добри приятели, защото имахме еднакви политически виждания. Той имаше приятел на име Игор, който се учеше да свири на китара. Първата репетиция в този състав беше в дома на Стас. Разбира се, комплекта барабани се състоеше от различни предмети, които бяхме успели да намерим наоколо. Това беше най-яката репетиция на всички времена! На нея беше композиран и припева за песента „My Ancestor is a Bear„. Това беше началото. Може би малко наивно, смешно и мило начало.
  

След това се появиха Макс, басистът и Павел – вторият китарист. Групата беше завършена....след това репетиции, работа в студио, концерти. С течение на времето съставът ни и вижданията ни се промениха. Това беше, и още е целият ни живот – живот с името KAMAEDZITCA.


2. Какво е името на последният ви албум? Имате ли планове за следващ такъв?

Името на новия ни албум, който бе представен наскоро, е «xQzTN 3087». Опитахме се да се прекрачва границата на Death (метъла)  в този албум. Опитахме се да разберем Death (метъла) и да разбием кода му. Хората сравняват този стил със сурова и мрачна музика. Но ние показахме различните му страни. Това трябва да се разбира и усеща. Това е един абсолютно експериментален албум, който остави много въпроси, свързани с мистерията на Death метъла, без отговор дори и за самите нас.
 


Това беше началото. Може би малко наивно, смешно и мило начало.   
Това е презентацията на албума:

Новият експериментален албум на KAMAEDZITCA е създаден с помощта на огромно количество енергия, мисли, гост-музиканти, певци и аранжори. Дизайнът на албума е представен по уникален и прекрасен начин: гравирана дървена кутия със CD и обложка, специални снимки, фибула и торбичка бродирана с орнаменти. В нея има камък от легендарното езеро Свитсяз. Всяка кутия изключителен ръчно изработен шедьовър. Бройката е ограничена. Този албум е за тези, които са готови да вкусят плода на свободата и отровата. Светът на мъртвите е много по-близо, отколкото си мислим. Той е много близо до нас...
Тринайсетте композиции са около час музика, носеща студени погребални загадки на отминала епоха. Вятърът на влажната есенна почва смесен с миризмата на изгнили надгробни кръстове. Стари гробища, празни села, мъртва тишина, суха трева, призраци, погребални песнопения бяха променени от транс и атмосфера на електро музика. Музиката на мислите...
Владенията на смъртта... какви са те? Лъчът светлина в мрака на забравата. Помним нещата от които се бояхме или дори не забелязвахме. Смъртта е много близко.
Тази музика не е нито, за да звучи силно, нито за я слушате на слушалки на улицата. Тихите нощи и художниците от Мрака слушаха тази музика... Елегантно изкуство за истински познавачи, което е нещо повече от просто песни. То се чува само чрез образи на подсъзнателно ниво – съкровеният и мрачен час на звуците от падането на нощта. Само още един час в живота ви.
 

3. В последните години NS Straight Edge придобива популярност сред националистите. На какво се дължи това според вас?

Точно така. Мога ясно да видя прераждането на Европа и Русия сред всеобщия упадък наоколо! Възраждане - духовно и физическо! И това е прекрасно. Качеството е по-важно от количеството.


4. Защо здравословният начин на живот и спорта са толкова важни за съратниците ни? Как трябва да се отнасяме с тези, които предпочитат да прахосват парите си алкохол и цигари? 

Всеки върви свой ​​собствен път и прави своя избор. Основната задача е да се информират хората за алтернативните начини. Но след това всичко ще зависи само от личния избор.

5. Според теб кой е спорта, който най-много приляга на един NS Straight активист?

Що се отнася до мен, бих искал да подчертая три основни направления: фитнес, бойни изкуства, както и военно обучение.

Но като цяло няма значение, кой спорт практикува човек. Във всеки случай, спортът ни помага да бъдем по-дисциплинирани. Той ни развива физически и заздравява нашата воля и характер. Спортът също така засилва умствената дейност. Спортът означава здраве и сила във всички значения.
 

6. Подкрепяте ли вегетарианството? 

Лично аз бях вегетарианец за година. Мисля, че е абсолютно правилно. Но вече не съм вегетарианец, заради спортната си диета.
 
7. Как да се противопоставим на разврата и проституцията?

Ако има търсене, винаги има и предлагане, както и обратното. Това е просто следствие от общия морален упадък.

8. Освен с музика, по какъв друг начин развивате sXe движението в Беларус?

Преди няколко години създадохме NS sXe общество Беларус. То беше съставено от няколко енергични активисти. В началото имаше забележителна активност. Можете да видите някои от акциите ни тук: http://www.youtube.com/user/xRVJx/videos

Но от 2013 г. съм напълно отдаден на групата. Сега искам да се фокусирам върху три неща. Вдъхновение от природата, музика и тренировки. Там мога да почувствам, това от което всеки се нуждае – усамотението. Това е когато се вглъбяваш в себе си и се опитваш да намериш отговорите на въпросите. Това са три основополагащи мантри, които ти помагат да опознаеш вътрешно себе си. 

9. Подкрепяте ли някоя политическа партия?

Има някои партии, които подкрепяме. Но лично аз не съм член на нито една. Няма и да бъда. Моята единствена „партия” е KAMAEDZITCA. Точно това пазя в сърцето си. То е повече от музика. Това е моя личен опит и съдба изразена чрез поезия, музика и страст. Това е вътрешното изявление на вечната творческа гледна точка. Изявлението, което може да създаде и да роди искрени думи и мисли.
Преди всичко, това е един прикрит вътрешен свят, неудържими мисли, които горят в сърцето ми...

10. Кои са основните проблеми с които белите нации се сблъскват в наши дни?

Няма смисъл да търсим причините във външния свят. Защото факторите са просто последствие от вътрешния такъв.

11. Какво трябва да направят всички европейски националисти, за да победят ZOG? Коя е най-добрата политическа стратегия за нас? 

Трябва да живеем свободно и да бъдем честни със себе си.

12. Какво мислите за ситуацията в Украйна?

В момента има много провокации в Украйна. Опитват се да разделят славяните - братята. Напълно подкрепям украинските национал-социалисти. Сега те не трябва да позволяват, властта да се даде в ръцете на предателите и враговете. Всички тези скапани либерали, капиталисти, псевдо-демократи и ционисти се събраха и в момента наблюдават как бунтовните националисти се бият против системата. Те чакат, само за да присвоят инициативата в ръцете си омърсени от кръв и кражби.


13. Вашето мнение за шовинизма? 

Изключително негативно. Както съм казвал в много интервюта – Бялата раса трябва да бъде обединена! Европа – Русия е единна расова територия.

Разбира се, всяка нация има своите езикови, културни и традиционални особености. Но национализмът трябва да бъде расов. Националното и расово съзнание е неделимо. Кръвта – това е основата и корена на голямото дърво на расата. Днес, когато Бялата раса е на края на своето физическо и духовно падение, не трябва да има място за шовинизъм. Всички бели народи трябва да запомнят тяхното единство, първоначалния родствен източник е от едни и същи предци. 
 
14. Бихте ли желали да добавите нещо, което пропуснахме да ви попитаме? Какво ще пожелаете на читателите ни?

Искрено ви благодаря и ви поздравявам, братя! Останалото е в нашите песни...

www.kamaedzitca.com


Превод: NS Revolt