понеделник, 17 март 2014 г.

Интервю с руските NS sXe другари от rustraightedge.com








  1. Привет от България. Разкажете ни  историята на Straight Edge движението в Русия и вашата такава?
Поздрав за българските ни съратници. Поздравяваме ви от блогът rustraightedge.com.

За начало на националистичното Straight Edge движение в Русия може да се смята статията на Денис Герасимов от групата Коловрат, който разказа на широк кръг от хора за това движение в началото на 2000-ната година.
Следващата важна крачка беше появата на групировката БТО на Боровиков и Воеводин, които пропагандираха sXe идеалите и издадоха списанието „Бурята на Чистата Кръв”. Започнаха да се появяват и sXe музикални групи – Прямой Подход, Nuchtern Reich.

След това имаше и още - започнаха да се провеждат музикални концерти, акции с пряко действие - появи се визуалната пропаганда. Много от бойните групи припознаха принципите на NS Straight Edge.
Нашият блог беше създаден през 2008 от група съмишленици с цел разпространяване на информацията за дейността на руските sXe и автономните националисти.

  1. Защо според вас движението набра такава популярност сред националистите по света?

Straight Edge – това е мироглед, много сходен с националсоциализма. Да се откажеш от слабостите и зависимостите си, постоянно да се развиваш и да се стремиш да станеш свръхчовек, нима не е това същото, което националсоциализма се стреми да възпита в човека?
 Младежкото националистично движение много дълго време пребиваваше в стагнация, заради затварянето в себе си, разлагащото въздействие на алкохола и остарелите културни рамки.

При появата си NS Straight Edge движението пое курс към спорта и активната улична пропаганда, което позволи да бъдат въведени нови хора в нашите редици.


  1. Имате ли вътрешно организационен кодекс и йерархия?

Не, rustraightedge.com – не е организация или групировка, а само информационен ресурс.


  1. Подкрепяте ли някоя политическа партия във вашата страна? И знаете ли, че в България беше създадена националистическа партия, в чието ръководство има Стрейт Едж активисти?

Към момента националистите в Русия практически не участват в официалната политика, не участват в партия заради това, че държавата смазва всички опити да се създаде политическа сила.

Straight Edge в Русия не са образували отделна фракция, ние сме навсякъде, където са и останалите руски младежи: на улични акции, маршове, спортни площадки и музикални концерти.

Не, нямахме представа. Разкажете ни за тази инициатива, много ни е интересно да научим.


  1. Защо здравословният начин на живот и спорта са толкова важни за хората в нашите среди? И как трябва да постъпваме с тези, които си дават парите за алкохол и цигари?

Ние трябва да бъдем най-добрите за да може да привличаме хората. Това се касае до интелектуалното ни ниво, поведението и външния ни вид.
 Здравият националист в добра спортна форма - това е най-добрата реклама за нашето движение. Пиян и слаб националист е позор за движението.
 Всички хора, които попадат в правилно информационно поле се отказват от вредните си навици, затова е важно да се създаде група от съмишленици и със своят пример да се пропагандира правилния начин на живот.

Да се харчат пари за алкохол и цигари сега е престъпление. Аз смятам, че с такива хора на първо място трябва да се провеждат разяснителни беседи.
 Със завършените алкохолици и наркомани трябва да се постъпва по друг начин, за такива хора няма място сред националистите.


  1. На нас ни е известно, че имате силно развита NS sXe сцена. Кои са вашите любими групи и какво мислите за белия рап, който набира популярност?

Може би, в сравнение с другите страни с цената у нас е много развита, но, разбира се, ни се иска да е още по-добре!

Ще изброя няколко банди:
Kamaedzitca (Камаедзiца)
Инсургент
Right Choice
surroundXenemies
Shoot on Sight
Nuchtern Reich
Death penalty
xDASSLERx
X HeadShot X

Също така и не sXe, но близки до нас групи: You Must Murder, Презумпция Невиновности, Трезвый Заряд.

Ако рапът носи положителни послания: гордост и уважение към своя народ и раса, здравословния начин на живот и ненавист към системата, то към този рап се отнасям положително.


  1. Как смятате да продължите да развивате Стрейт Едж движението във вашата страна? Какви ще са вашите действия занапред?

Ние ще провеждаме всякакви възможни мероприятия целящи пропагандата на нашият мироглед: концерти, спортни състезания, графит-акции, а също така ще продължим да се занимаваме с преки действия срещу наркотърговците, които все по открито се занимават с търговията на тази отрова по улиците ни. 

  1. Преди няколко седмици бяха извършени няколко политически убийства върху националисти приближени до Дмитрий Дёмушкин. Ще ни кажете ли нещо повече за случая?

В този случай става дума не толкова за политически убийства, колкото за криминални противопоставяния. Приближените до Демушкин бяха освен националисти, също така и част от организираната престъпност.

  1. Има ли личности, които ви вдъхновяват?

Вдъхновяват ни загиналите ни герои: Максим Базылев, Дмитрий Боровиков, Алексей Коршунов.
 А също така и нашите братя, които не се пречупиха в затворите: Никита Тихонов, Алексей Воеводин, Никола Королёв, Иван Асташин и много, много други!

Разбира се има и други герои от нашата история!

  1. Кой е най-големия проблем пред когото са изправени арийските народи и Европа?

Очевидно е, че всичките текущи проблеми на европейците са толерантността, мултикултурализма, наркоманията, алкохолизма, ниската раждаемост и разрушението на традиционното семейство и това са само следствия на разложението на морала и отсъствието на разумния мироглед при народите.

На смяна на отслабващото християнство е дошло общество на потребители и капитализъм, приемането на които е равно на самоубийство.

  1. Как трябва да действат всички националисти по света, за да спрат ZOG? Каква политическа стратегия трябва да се изградим и в каква насока да се развиваме?

Трябва да се действа всестранно, да има както политическо, така и бойно крило. Да се опитваме да създаваме свои медии и да преоформяме умовете на младежта.

  1. Опишете как трябва да изглежда истинският националист?

Националистът може да изглежда по всякакъв начин (в рамките на приличието), важното е какво има в главата си.
 И все пак аз не смятам, че да бъдеш изцяло син от татуировки е достоен пример за подражание. 

  1. Какво мислите за ситуацията в Украйна?

Украйна показа на целия свят, че белите националисти могат да бъдат водеща политическа сила в страната.
 Всъщност в този момент националистите косвено контролират властта в страната, тъй като са единствената идейна въоръжена сила. И новото ръководство с готовност признава тяхната легитимност и им дава места във вътрешните органи.
 Тъжното е, че повечето руски националисти повярваха на държавната пропаганда и на Путин, бързо забравяйки, че Путин заселва страната с милиони черни имигранти, а патриотите ги затваря в затвори.

  1. Какво ви е мнението за шовинизма?

Стига толкова братски войни! Белите народи трябва да живеят в мир един с друг!

  1. Поддържате ли връзка със Стрейт Едж организации от други страни?

За съжаление на практика не. Имаме само индивидуални контакти с някои активисти.

  1. Бихте ли искали да кажете нещо, което сме пропуснали да ви попитаме? Какво ще кажете на нашите читатели?

Благодаря ви за интервюто! Пазете кръвта си чиста, а разумът свободен!
Там където сме ние за никой друг не трябва да има място!