понеделник, 12 май 2014 г.

Алексей Воеводин "СВР" (Сделано в России): RAHOWA в Невоград - част 1


Тази статия реших да напиша под влиянието на статиите и книгата на Николы Королёв, където той разказва за десните акции в Русия, най-вече в Москва.
По-рано, вдъхновен от летописите на 55-та писах статии за акциите на групировките в Невоград. На първо място от тогава имаше и други доста интересни събития и второ аз не знам дали бяха въобще публикувани тези мои статии. Като изключим това, целта на тази статия е не да констатира само тези събития, но и да даде пример и вдъхнови нашето дело. Ако дори един човек получи заряд за RAHOWA от моите слова, те няма да бъдат напразни!
Излишно е да казвам, че не мога да опиша всички атаки, защото са твърде много, а и противно на представянето на медиите за масова информация не съм бил участник във всички тях. Моята задача е само да посоча известни акции и разкажа това, което знам. Започвам!
Станах скинхед през 1999 г., бях на 14 годишна възраст. Ще започна, като ви запозная повърхностно с известни събития от 90-те години. Разказвам това, което помня.
Така, след концерта на Невоградската група “Тотенкопф” тълпа от скинове пребива небели по пътя към метрото (между другото никога преди това не било толкова лесно да срещнат последните), а в метрото на “гост” от слънчев Айзербайджан му било отрязано ухото.
През 1997 г. в метрото скинове пребиват жестоко индийци (или араби, не помня добре). 

През 1990 г. тогава националист Бондарик участва в предателства. Това аз научих от средствата за масова информация, така, че не мога да твърдя със сигурност.

През 2000 г. в северната столица националистите провели много акции. Сред най-известните: Скинхед от НБП (Национал-болшевишка партия) Стас Михайлов бил нападнат от трима айзербайджанци. В боят един от “гостите” бил убит от удар с нож, вторият намушкал в слабините, а третият избягал (май 2000 г.). Не се учудвайте, че имало националсти в НБП. Невоградското НБП тогава беше известно с крайно десните си позиции.

През декември същата година националиста Алексей Максимов – Мухата намушкал в черния дроб и изпратил в ада антифашист от Петроградски район.
През 2001 г. благодарение на зачестилите директни действие на националистите медиите “рекламираха” нашето движение и нашата численост се увеличи чувствително. През февруари 2001 г. голяма група “фашисти” напада айзербайджанци. Двама от “гостите” тежко пострадали, а един изпаднал в кома (по-късно умрял). Случило се на улица “Бабушкина”. През същия месец други “фашисти” уловили “господин” от “мемориала” и жестоко го пребили.
През март в района на "Чернышевская" и "Площадь Восстания" (18.03.2001) небели и рапъри били подложени на серия от атаки. Любители на негрите били пребити в клубовете ”Марабу” (р-н Купчино) и "Порт" (центъра) през същия месец.
Покрай масовите акции се появила нова тенденция – точкови атаки изпълнени от малки групи. Така на 20.04.2011 г. се появила групировката “Шулц-88”, която приела точно тази тактика, предприела серия от нападения, жестоко наказвала дагестанци, индийци, араби и негри. Обличали се цивилно, за да не ги разпознават.
И все пак по-голямата част от националистите през 2001 г. действаха на големи групи. В периода между пролетта и лятото беше разгромен пазара до Кировския завод, беше нападнат циганският лагер в близост до железопътната гара "Красные зори". На денят на града голяма тълпа скинове марширувала по “Дворцовой площади”, където преди това били пребити десетки небели, по улица “Садовой” и до площад “Сенной”, били разпръснати много кавказци, а няколко негъра били бутнати от моста в реката.
В началото на септември ционистите осуетили концерт на група Коловрат. След това националсти разгомили айзарбайджнци в Петроградска област, атакували и пазара в този район, а след това направили погром на пазар Апражка. Дошла патрулка срещу която полетяла канонада от камъни и бутилки. “Пазителите на ционисткият ред” били прогонени. Лош ден бил и за индиец наръган с шило.
През есента на 2001 г. голяма група бръснати разгроми рап партита в ДК "Первого мая" и в "Юбилейном".  В метрото “Шулц-88” победили негър, но мързеливите и продажни медии не писаха за него. Побоите били стотици, но убийствата се считали за рядкост.


Това е първата част на статията, която ни беше изпратена от наш читател. Очаквайте скоро втората в която ще научите за по-радикалните акции в града.
Радваме се, че все повече национални активисти припознават пътят към висшата форма на национализъм, а именно Стрейт Едж и започнаха да ни изпращат материали.



Линк към втората част - http://straight-edge-bulgaria.blogspot.com/2014/06/rahowa-2.html