събота, 3 май 2014 г.

Живият пример за неразрушимата любов


 С гордост ви представяме две снимки от фотосесията на Хелга Воеводина – Straight Edge момичето, което стана пример за всеотдайност за мнозина. „Моята чест се нарича лоялност” това е кредото, което определя нейните действия в живота. 
Впрочем, никой не може по-добре да ни разкаже за нея от съпругът й Алексей Воеводин*:

 „Моята жена е приказно красива. Тя спортува. Също така е вярна, интелигентна, непреклонна и упорита. Бяло момиче служещо за пример. Сами си представете колко й е трудно, тя е като руската бреза – огъва се, но не се чупи. Не пие, не пуши и не употребява наркотици. Не знае какво е предаделство, разврат и коварство. Тя е честна, безупречна и мъдра. Казвам тези неща, защото освен чисто физическия аспект е важно и моралното, и етичното. Жените имат пълното право да изискват същото от представителите на силния пол. Така трябва да бъде. Защитавайте спътника в живота си, вие трябва да сте готови да дадете живота си за него, без да съжалявате. Обичайте се един друг. Нека вашият пример ни вдъхновява. Силното семейство е гарант за здравото общество.

Встъпването в брак с любимата ви отвежда в света на ветровете, яростта, огъня и водата. Света, който ние трябва да защитаваме. И разбира се – ние трябва да пеем, пишем и композираме песни. Така, че чрез тях хората да видят положителните примери и да бъдат вдъхновени. Това е единствения начин за изчистването на глупостите от главите им. Никога не предавай любимата си – това не трябва и тя да прави. Честността е гарант за силната връзка. Ние имаме нужда от примери чрез които да растат белите деца. Огледайте се на около. Ние ги имаме!” – СвР – 2007 г.
* Алексей Михайлович Воеводин е лидерът на „Битката на терористичната организация” (БТО) – Воеводин-Боровиков. Организацията е обвинена в престъпления свързани с екстремистки характер.
Той е идеологически лидер на „Mad Crowd”, на която беше член. Известен в националсоциалистическото движение като руската СвР ( съкращение от Сделано в России! - "Произведено в Русия" ).
БТО начело с Воеводин е действала в Санкт Петербург от 2003 до 2006 год. Тя е създадена след като полицията разбива две организации: „Шулц-88” и „Mad Crowd”. Тогава лидерите на „MadCrowd” Дмитрий Боровиков и Алексей Воеводин успяват да се разминат от наказателното преследване. Те успели да съберат хора с еднакви възгледи, предимно от гореспоменатите националистически организации, които също са избегнали наказателното презследване и създали новата банда. Нейната отличителна черта била, че тя действала в съответствие с нови правила. На всичките членове било забранено да си бръснат главите и да изпъкват с националсоциалистическата си принадлежност. Всякакви атрибути, които ги идентифицирали с НС идеологията били забранени. Идеята била с нищо да не се различават от обикновените хора,  за да не будят съмнение. Правилата били стриктно спазвани и всеки не спазил заповед и провинил се бивал сурово наказван. В крайна сметка организацията си спечелила името на най-дисциплинираната и най-агресивната група. Пари за своите действия бандата набавяла главно чрез грабежи на пощенски станции.

Воеводин бе арестуван след убийството на сенегалеца Ламсала Самбо на 7 април 2006 г. Близо до мъртвото тяло на убития на 5-та Красноармейска улица, престъпниците са хвърлили пушка тип ''помпа'' ТОЗ-194-0, украсена със свастики и надписи с националистически характер.
В последствие е установено, че в настоящия момент това оръжие е на Дмитрий Боровиков. При задържането Боровиков е убит, а Воеводин е заловен жив.
Въпреки това, в течение на разследването, за доказателствената база бе нужно да се работи още три години, тъй като след ареста на Воеводин, със съратниците му решили да поемат отговорност за всички неразкрити наказателни дела. Мотивът за това бил повишаването на престижа на бандата в очите на националистическата общност и получаването на помощта й.
На 14 юни 2011 г., Воеводин е признат за виновен за нападение и убийство на имигранти, и осъден на доживотен затвор. През юни 2012 г. му бива повдигнато още едно обвинение за убийство.