сряда, 21 май 2014 г.

20 правила за нелегална борба



  1. Не бъдете подозрителни! В миналото да намериш нелегален в гората е било същото като да търсиш игла в сено. Сега временната са се променили и армията на системата разполага с топлинни радари, които лесно биха локализирали вашето местонахождение в гората. По-ефикасно би било да се криете в някой град. Вие трябва да се слеете с тълпата и да приличате на нея. Желателно е да се установите в определен дом от който да не излизате, докато стане безопасно.
    От деня, в който ще преминете в нелегалност, вие трябва да забравите за вашето семейство, работа или училище. Те стават вашата оперативна легенда. Това са първите места, където системата ще започне да следи и да ви търси.

  1. Не говорете много! При никакви обстоятелства не казвай на никого това, което правиш. Това, което се случва в групата на нелегалните – трябва да си остане там. Колкото по-тесен е кръга на хората, които са запознати с нещата, толкова по-голяма е вероятността да се запази всичко в тайна.

  1. Не оставяйте отпечатъци! Криминалистите веднага биха ви идентифицирали ако сте направили подобна грешка. На тях им е нужно само ваш пръстов отпечатък или фотоскица, за да разберат кой сте. Също така вие трябва да забравите да обменяте информация в социалните мрежи. Липсата на каквито и да е регистрации в сайтовете са гарант за вашата свобода.

  1. Направете вашата трансформация! Променете абсолютно всичко: адрес, пароли, външен вид, места на събирания, почерк по време на извършване на акции и др.

  1. Не правете акции в региона в който живеете! Ако живеете в малко населено място, където жителите са под 20 хиляди, то възможността да ви намерят е голяма. При такава обстановка действайте на чужда територия. Използвайте „туристическият активизъм”.

  1. Мобилният телефон е шпионин ( подвижно СРС). Той не трябва да бъде у вас по време на акции, проучвания, тайни срещи или разговори. Винаги му изваждайте батерията или го увивайте във фолио ако все пак не сте могли да се отървете от него, докато непредвидено ви се наложи да свършите някакъв активизъм. Но най-доброто решение е просто да си го оставите у дома.

  1. Направете своето алиби! Измислете добре вашата история, която да обясни къде сте се намирали по време на акцията. Вземете предвид факта, че номера с родителите и роднини свидетели няма особена тежест. Хубаво е в случая ваши приятели (момчета и момичета) да потвърдят вашите думи, но малко са тези, на които може да се доверите за подобно нещо. Затова внимателно обмислете всичко. Не забравяйте, че имате право да не давате обяснения пред полицията! Колкото и да ви убеждават, ваше право е да откажете! Възползвайте се от него, защото така най-много им се връзват ръцете.

  1. Акциите се извършват през нощта. В случай, че не е възможно да ги направете тогава – осъществете ги късно вечер или рано сутрин. Имайте предвид, че здравият сън при хората е между 3:00 и 5:00 часа.

  1. Не действай без да си подходящо обучен или отпочинал (когато не си спал, или когато отиваш да вършиш нещо веднага след изморителна работа). Винаги извършвайте проучвена на мястото или човека! Внимателно огледайте местността и опознайте навиците на врага. Взимайте предпазни мерки! Не носете мобилен телефон у вас, не предизвиквайте подозрения, старайте се да не попадате под обективите на никакви камери. Прекарайте ако се наложи няколко дни в обучение, за да не допуснете грешка!

  1. Използвайте незабележими дрехи! По тях не трябва да имам никакви отличителни знаци (нашивки, значки, странни щампи и др.). Също така те трябва да бъдат евтини, защото след акцията вие трябва задължително да ги унищожите! Преценете обстановката и си набавете удобни за местността дрехи! Обувките също трябва да бъдат удобни! Не правете акции с всекидневните си дрехи и обувки! Ако провеждате действията през нощта, то е препоръчително да използвате черни или тъмно сини облекла!

  1. Вече го казахме, но ще го повторим! Стойте далеч от камери за видеонаблюдение! Стойте далеч от места, където има свидетели! Използвайте качулки, маски, двустранни якета. Ако имате възможност дори перука и грим!

  1. Не оставяйте отпечатъци! Ако ще работите с оръжие, то вие задължително трябва предварително да го забършите с кърпа напоена в спиртен разтвор. Същото трябва да направите с патроните и пълнителя. Задължително използвайте ръкавици!

  1. Дактилоскопията е също наш враг! Не оставяйте никакви неща на мястото за действие! Имаме предвид: фасове, чаши, шишета, опаковки от храни и т.н. Всичко това ще съдържа ваши ДНК материали и ще установят самоличността ви.

  1. Научете се да тичате бързо. Никога не се знае кога врагът ще ви подгони или ще са наложи да избягате! Със сигурност тази подготовка ще ви бъде предимство!

  1. Винаги носете някакво подходящо оръжие за самозащита. Винаги може някой да ви нападне. Вземете предвид срещу какъв обект или личност ще се изправите, за да се подсигурите. Лютивия спрей за очи е едно добро оръжие срещу приближаващ се към вас враг. Също така имайте предвид, че всяко оръжие допълнително ще ви тежи и ще ви бави при предвижване. Не взимайте излишни неща!

  1. Ако използвате автомобил направете всичко възможно той да бъде незабележим. Ако е възможно откраднете преди акцията автомобил, който в последствие да бъде изоставен. Докато шофирате въпросния автомобил използвайте дълги ръкави, за да може по всяко време да ви е удобно да забършите следите по волана, скоростния лост и вратата. Ако имате време разпилейте черен пипер из цялата кола преди да я изоставите. Той ще попречи на полицейските кучета да установят миризмата ви, която е възможно да остане.
    Също така най-елементарното, което може да направите е да смените номера на колата. След това се отървете от въпросния регистрационнен номер.
    Винаги след операция престоявайте минимум 15 минути под врял душ, след което се заливайте с одеколон. По време на акция никакви одеколони и автършейфове или каквито и да е било други миризми!

  1. Доверете се на инстинкта. Ако вътрешното ви чувство подсказва, че нещо не е наред, то вие му се доверете и отложете действието за друг път. При опасните занаяти (пилот, парашутист, каскадьор, нелегален боец) суеверието е доста често срещано явление.

  1. Вашата група не може да осъществи голям брой акции. Колкото повече такива правите, толкова по-голям е шанса да попаднете в ръцете на врага. Предварително обмислете максимален брой операции, които имате намерение да направите. След като излезете за определено време в почивка – обучавайте се за работа с оръжия, спортувайте, изучавайте военни дела (поведение за разузнаване и подготовка на действия), които да използвате в течение на времето.

  1. Имайте предвид, че закона ще се стовари върху вас ако направите грешка. Подгответе се добре да действате и живеете нелегално. Свикнете с мисълта, че може да отидете в затвора. Тя не трябва да ви плаши.

  1. Не забравяйте, че врагът действа арогантно и безмилостно, така че действайте по същия начин.