сряда, 16 юли 2014 г.

Самоконтрол без чувства



Идеята на Straight Edge е самоконтролът. Това е една от основните причини поради, която всички ние не употребяваме наркотици, алколох, цигари и др. Те рушат не само тялото, ума и душата ни, но също така увреждат човешката психика и ни правят по-меки. Чувствата винаги ще бъдат част от живота ни. Никога няма да спрем да обичаме, мразим или изпитваме страх, ето затова трябва да се научим да ги контролираме и да не позволяваме да вземат превес над решенията ни. Всяка наша дума и действие трябва да бъде добре преосмислено. Това е особено важно за екстремните ситуации в които често попадаме.
Сигурен съм, че всеки от нас си е представял как влиза сам в сблъсък срещу всякакви подчовеци или полицаи и как успява да ги победи. Да, но в реална обстановка подобните ситуации не се развиват точно така. Когато някой от нас внезапно бъде атакуван на улицата или пред дома си – в мозъка започват да царуват паника, страх и героичните мисли изчезват. В точно такъв момент най-трудно и важно е да удържите на психологическия натиск. Затова останете верни на себе си. Забравете, че сте гладни, уморени, болни и недоспали. В главата ви трябва да има само една мисъл: „Моето дело е над всичко останало. Нищо не може да ме пречупи.”.

По време на W.P. акции вие трябва да изпълните на 100% задълженията си: да огледате добре мястото за действие, да не оставате работата недовършена (независимо какво точно сте планирали), да не забравите да вземете подръчни материали (според акцията, която ще осъществите) и на края да се погрижите да приберете всичко, което може да остане като следа. Не трябва да има доказателства!

Адреналина и омразата към врага винаги засенчват трезвия ум. Никога не трябва да попадате в така наречената „пиянска битка”. Арийците се различват от подчовеците именно поради способността за самоконтрол. По време на акции забравете за вашите чувства и просто действайте. Бъдете уверени в това, че сте прави. Ние знаем, че врагът трябва да бъде победен! В такива ситуации ние не се нуждаем от емоции. Ефективността  ще се увеличи ако се научим да изпълняваме нашите действия като проста механична работа (като терминатор) – бял, уверен, безстрашен и устремен.
Трябва да свикнете с ролята на ловец. Бъдете винаги готови за атака. Винаги готови да се биете! Постоянно контролирайте ситуациите покрай вас. Никога не отивайте в сънищата и мечтите за бялата революция. Най-малкото всеки път носете в себе си нож (при възможност и други неща), който бързо да може да извадите и използвате. Когато си внимателен противникът не може да те спипа неподготвен! Вие винаги трябва да сте подготвени да защитите своята чест и тази на цялото движение – дори и в затвора (както Алексей Воеводин СВР). Така, че не се поддавайте на страха, трезво преценявайте ситуациите и бързо вземайте решение как да се процедира.
То е ясно, че е невъзможно да се изброят всички ситуации в които можем да попаднем, но ние трябва да разберем цялата последователност за действия. В случай на опасност – просто отвърнете! Това е пътят на воина!

Само апатията и бездействието, липсата на вяра в своите сили погубват хората. Понякога обстановката изисква да се откажеш (оцени ситуацията – прекалено сме малко за да рискуваме себе си безсмислено), но в никакъв случай не бива да се допуска унижение, не бива да се губи собственото достойнство. Да се отказваш също може по много начини, а ако нямаш избор – удряй първи, директно с ножа във врата.
В зависимост от ситуацията, понякога трябва да кажеш бяла дума, да затвориш устите на всички, а понякога грамотно да излъжеш враговете, за да не се издадеш, създавайки, погрешно впечатление. Внимавай какво правиш.

Чувствата идват и си отиват (както и много познати, които се „борят”  за расата ни). Така, че внимавайте на кого се доверявате! Не позволявайте чувствата да контролират разума. Самоконтролът върху емоциите е гарант, че няма да изпаднете в хаотично състояние. Нашата права линия не бива да бъде прекъсвана независимо от ситуациите.  Това е Straight Edge – постоянен самоконтрол. Властта над чувствата ни е най-голямата сила.