вторник, 3 април 2012 г.

Положителното придвижване


Искаме да ви представим един нов и не толкова използван от нас инструмент, който би ни бил от полза в нашата борба.
Когато говорим за борба, то не трябва да пропускаме да споменем факта, че, докато я осъществяваме, тя може да бъде направена по-забавна и положителна. Става въпрос за велосипеда.
Нека да разгледаме неговите преимущества.

Скорост и маневреност:
Да се придвижваме с велосипед е винаги доста приятно. Той ни осигурява възможността да стигнем по-бързо до определената точка, а също така и бързо да я напуснем. За разлика от автомобилите и моторите, колелото е много по-тихо и маневрено. Всеки, който е карал велосипед знае, че придвижването с него по горски пътеки, тесни алеи и градски улици е изключително лесно.
При извършването на пропагандни действия: разлепване на стикери, спрей акции, включително и насилствени акции – с велосипеда може да покриете доста бързо голямо разстояние без да се набиете в очите на обикновените хора или на преследвачите.
Разбира се, че, за да се осъществят тези действия, външният ни вид не трябва е радикален. Всякакви дрехи, които показват политическите ни възгледи ще ни издадат! За това тяхното носене по време на акции е напълно забранено!
Задължително е също да се носят шапки, качулки или маски, които да прикриват лицата по време на акцията.
При извършването на дадена акция, велосипеда може да ни помогне да си намерим “временни приятели”, които също използват колела и с “тяхна помощ” да заблудим преследвачите си.

Здраве и екология
Тук достигаме до нещо изключително важно за нас. Независимо дали си Стрейт Едж или обикновен активист, ние всички трябва да се грижим за тези две взаимосвързани понятия. Колоезденото е положително и в това отношение, че освен да ни държи в добра физическа форма, то не замърсява по никакъв начин околната среда.
Автомобилите непрекъснато замърсяват градовете и горите ни, и ние като част от тях, също биваме тровени. Тези жертви, които даваме не са оправдани! Помислете колко често наистина имаме нужда от колата си? В края на краищата винаги можем да отидем до магазина, училището, работното си място, на почивка или някъде другаде, с помощта на велосипеда си, като по този начин това ни излиза много по-икономично (разбира се ако времето го позволява). Това отдавна е постигнато в много европейски държави, които все повече предпочитат това средство за транспорт.
Освен това, предвид големите глоби, които съществуват за нарушаване на правилата за движение по пътищата с автомобили, велосипеда се явява добра алтернатива за спестяване на пари, които винаги са ни необходими!
За това не бъдете егоисти, а помислете за околната среда и чистия въздух, които ще бъдат нужни и на вашите деца!