петък, 17 ноември 2017 г.

Интервю с музикалната група "Трезвый Заряд"

1. Поздрави от България.
Творческият екип на "Трезвый Заряд" е щастлив да разговаря със съмишленици от братска България!
2. През коя година е създадена "Трезвый Заряд" и защо избрахте това име? Колко души свирите в групата?
Началото на творческата деятелност считаме декември месец на 2010 г., когато записваме дебютният ни албум. Името "Трезвый Заряд" означава протест срещу разпуснатия начин на живот на хората като цяло и представителите на движението в частност, като по този начин искаме да покажем възгледите си за някои от нещата, придобити чрез личен опит, изразен в песните на групата. Съставът през цялото време се е променял, но постоянният брой на музикантите в колектива е пет.
3. Имаше ли трудности при създаването?
Не сме изпитали специални трудности при създаването на групата. Всички участници, по един или друг начин, имат богато музикално преживяване преди групата. Всеки, знаейки мястото си, носи безценен принос за развитието на движението чрез своя творчески потенциал.
4. С кои известни музикални групи сте свирили на една сцена?

През целия период на съществуването на групата сме имали честта да споделяме сцената с много достойни екипи, чиито имена са записани завинаги в историята на музикалната авангарда, но информацията за това няма да бъде в наша полза у нас.
5. Колко издадени албуми имате? Разкажете ни по-подробно за тях?
В момента нашата дискография се състои от 3 албума. Те са записани в различно време, при определени обстоятелства, с участието на различни хора. Изказваме своята благодарност на хората, които по един или друг начин участваха в създаването на творбите на групата, бившите участници в проекта "ТЗ", както и ценителите на нашето творчество, на тези, които се интересуват от това, което правим. Всички албуми, а именно "Без лице", "Илюзия на света", "Слава и пепел", можете да слушате на Vkontakte  https://vk.com/trzrd.
6. Предстои ли издаване на нов албум?
Разбира се! Ние няма да спрем до тук! Работим по нов албум, чието пускане е планирано за пролетта на 2018 година. Струва си да се отбележи, че за новият проект, ние ще положим всички усилия, които трябват, за да позволим на нашето творчество да стъпи на по-високо ниво.
7. Защо избрахте стила Hardcore?
Като цяло, стилът не беше определен от нас от самото начало. Дори сега е трудно да се формулира с една дума. Ние свирим това, което ни харесва, без да се бутаме в рамката на стиловете. Знаем само, че изразяването на категоричните ни възгледи ще бъде по-достъпно чрез тежката музика. Музиката на младите, спортните, активните.
8. До колкото знам, вие не сте Straight Edge, но пеете срещу алкохола и наркотиците. Защо?
Защото съзнателния човек по подразбиране трябва да отхвърля всичко, свързано с убийството на неговата личност. Без значение дали е алкохол и наркотици, или разврат и мързел. Особено е тъжно, когато младите хора сами тръгват по този път и по-късно предават своите принципи. Думата "трезвен" в името на нашия колектив, главно звучи като "разумен", вглеждайки се в корена, а не прословутия отказ да пием.
9. С какви политически възгледи сте?
Макар да не сме ангажирани с политика и нашата група не е официален представител на никоя политическа организация, както всеки гражданин, и ние имаме определени предпочитания, които бихме искали да видим в развитието на нашата родина, а именно: силна национална държава, социална справедливост , приятелството между народите без взаимна асимилация и изместване.
10. Има ли репресии от руските власти срещу вас заради вашите политически възгледи?
Необходимо е да  признаем, че в нашата страна те не търпят инакомислещите и по всякакъв начин се борят с тях. Всички социални и образователни дейности се спират без обяснение, а дори и в Интернет всичко е строго контролирано. Но, моля, имайте предвид, че ние не изразяваме нашите политически възгледи в песните си, ние само призоваваме да развием цялостно личността си, а не да живеем живота си в робско бездействие.
11. През какви трудности е изправен белият човек и какво трябва да направи, за да оцелее?
Каквото и да са всички трудности на сегашното поколение те са вследствие на недобросъвестност и страхливост. Егоизмът и пълното безразличие предизвикаха хаоса, който виждаме в Европа. Някога бяхме войнствени, а сега сме толерантни и страхливи. Единственият изход е да тренираме, да се въоръжаваме, да се държим един за друг, да се създават семейства и да се възпитават силни деца.
12. Какво бихте казали на българските ви фенове?
Ако България има ценители на нашето творчество, то това може много да ни радва. Бихме искали да изразим нашата подкрепа и се надяваме да се срещнем с всеки от тях на нашите концерти.
13. Бихте ли свирили на концерт в България?
С правилната организация сме готови да свирим в Братска България! До нови срещи!