вторник, 4 октомври 2016 г.

Сблъсъци с полицията - помощни оръжия

Нещата, които можем да използваме при директни сблъсъци с полицията са стотици. Затова ще изброим само малка част от тях, защото иначе вместо статия, материала трябва да бъде събран в книга.

Камъни - Оръжието на пролетариата - камъни, тухли, парчета асфалт, павета, тротоарни плочи, бутилки, ледени висулки, така че всичко, което може да бъде хвърлено по полицаи - нека бъдат хвърлени по тях. Практиката на улични боеве показа, че когато  голяма градушка от камъни, бива изсипена  срещу полицията – тя почти винаги се оттегля. Особено при големи парчета – хвърлени едновременно.  Също така може да се хвърлят подръчни материали и от високи сгради – столове, мебели, шкафове.

Огън – Коктейл Молотов – оръжие многократно доказало се в историята при бунтове на различни революционери. В интернет има множество статии и клипове показващи как да си направите.

Лазерни показалки – Този метод беше развит в бунтовна Гърция. Със светлина се заслепяват очите на офицерите и стрелците на водните оръдия. При точно уцелване те или ще извърнат глава или ще затворят очи.  Колкото повече хора използват едновременно подобни показалки, толкова по-голям ефект ще има. Хубавото е, че могат да се използват от много далечно разстояние.

Цветен спрей  - несмъртоносен ефект от Египет.  Пръскате полицаите по каската и така ги принуждавате да ги свалят, за да могат да виждат какво се случва. Логично е, че без каски стават доста уязвими.

Несмъртоносни оръжия – сигналните пистолети са лесно достъпни и са достатъчно мощни. Дръжки на лопати, тръби, патерици, бастуни, чадъри с дълги стоманени връхчета - всичко това може да извади от строя всеки уцелен силно на слабо място.

А сега малко оръжия в “Хард” вариант. Във всеки случай този “Твърд” вариант трябва да се прилага в отговор на жестокостите на полицията:

Боен нож – От хиляди години армиите по света включват ножовете като част от личния арсенал на войниците.  При избора си на нож гледайте дръжката му да е удобна, за да не се изплъзне ръката ви и да се порежете. Бих ви посъветвал да използвате ножове за оцеляване. Дръжките на повечето такива обикновено са кухи и по този начин те могат да се налагат на пръчка и да се превърнат в копия. Отверката също е коварно оръжие. Тренирайте и гледайте клипове, в които е показано как да ги носите скришно.  За да победите полицаите – целете се в областта на шията или под брадичката. До последно крийте оръжието. Внезапното нападение е най-ефективно. Ако полицай замахне към вас, вие лесно можете да го порежете и да блокирате атаката.

Малка права лопата – Задължително я заточете. С нея можете да мушкате, кълцате, режете, хвърляте и много други неща. Напишете в youtube „Парепко Сергей“ и вижте някои от клиповете му.

Тежки оръжия – обемисти, но мощни:

Чук – най-ефективното оръжие срещу бронираните части. Принципът на неговото действие е просто – удар по щит или ръка, каска, ребра, гръден кош, коляно. При добро попадение може да се получи ефекта на доминото и когато „костенурката“ тръгне да пада, да повлече с него още няколко негови колеги.  Чукът има и друга важна цел – с него може да разбивате стени, сгради, тротоарни плочи и да ги превърнете в подръчни снаряди. В Украйна националистите изнесоха революцията с този подръчен аксесоар.

Вили – оръжие закалено в селските въстания.  Ефективно е срещу живи цели. Срещу полиция, може би чукът е по-надежден. Не е нужно да приближавате врага. Действате от разстояние.  Със сигурност е по-добро оръжие от брадва или тояга. Забивайте я в стомаха,главата, шията, бедрото. Ако врагът ви е над вас – целете се в брадичката. Ако тренирате достатъчно, може и като копие да я ползвате. В Европа много пъти са се използвали лопати. Както по-горе написахме – стават и за удари и за насичане.

Топор (Брадва) – компромис между чукът и вилата. Не е лошо да вземете от тези модели, които са кръстоска между брадва и чук.  Можете да разбивате с нея или пък да я хвърляте. Но за хвърлянето трябва предварителна подготовка и подходящ размер брадва.

Огнестрелни оръжия –има няколко варианта:

1. Купите си законно, но ви трябва разрешително - но резултата си заслужава. По възможност си вземете пистолет, който побира повече патрони в пълнителя. Подходящи са за война.
Изкарайте курс за ловец. Не е скъп и не е трудно да придобиете разрешително за ловна пушка.
2. Купете си на черно, но внимавайте много, защото може да попаднете на ченге. Имаме материал в сайта, в който обясняваме какво да правите, когато си купувате незаконно оръжие.
3. Направете си сами. Нуждаете се единствено от определени технически умения и четене на необходима литература. Внимавайте с нарезните оръжия и регистрациите им. Имайте предвид, че ако откриете стрелба срещу полицията, тя също има право да стреля по вас.

Арбалети, лъкове, прашки  - все още се продават свободно. По-добре е да си вземете арбалет. По-лесно ще се научите да боравите с него. Може да си сложите оптика. Имат добра далекобойност 80-100 метра (зависи от модела) и са безшумни.  Не подценявайте и прашката. Със стоманени топчета можете да нанесете тежки наранявания и дори да убиете някой. Дървените лъкове могат да ви бъдат от полза там, където има металодетектори.  Както едно време – може да намажете върха на стрелата с отрова. Не забравяйте, че полицейските шефове стоят най-отзад и не са прикрити. Вариант е да уцелите този, който командва.

Взривни вещества – доказано средство. По-възможност не четете рецепти от домашният компютър. Купете си един таблет за еднократна употреба – отидете някъдето, където има WiFi и свалете някакви рецепти на флашка. Унищожете таблета и скрийте флашката. При нужда купете втора употреба таблет, лаптоп  и принтер. Изпринтете си, каквото ви трябва и унищожете следите.

Ракети – много добър начин за водене на битки от разстояние.
В търговската мрежа се продават и добри модели, които биха направили живота труден на полицията. Спомням си как преди няколко години испанските миньори обстрелваха полицията отдалеч с ръчно направени ракети. Битката беше в тяхна полза. И за това нещо съществуват инструкции за направата в интернет.

Химически оръжия - има доста рецепти, но няма да ги пишем на този етап. Само ще споменем, че не е трудно да се изготвят лютиви газове, които при вдишване причиняват болки в главата и замъгляване на погледа за около 10 минути. Идеално оръжие за пускане сред полицаийските кордони.

Преоделяване на метало-детектори. На много предварително организирани митинги, полицията може да използва металотърсачи. На Луковмарш са го правили. Затова основното оръжие трябва да е без метал. Преди или след проверката можете да скирете камъни или тухли под дрехата. Също така може да направите знаме или транспарант върху здрав прът. Въпросният прът може да бъде заточен отпред за да бъде използван на по-късен етап като копие оръжие. Закупуването на пластмасови ножове и боксове е добра алтернатива. Има изключително здрави такива от твърда пластмаса и плексиглас. Със заточен молив и химикалка е възможно да се убие. Молотов, всякаква пиротехника и домашно приготвени бомбички също вършат работа, но имайте пред, че полицейските кучета могат да ги надушат. Затова проучвайте обстановката и преценявайте внимателно какво оръжие ще изберете.

Конна полиция - използва се главно срещу футболните фенове. Принципно не се използват за митинги, но в много редки случаи съм виждал.
Тактика - разчитат на инстинктивния страх на човека да не бъде стъпкан или да не бъде налаган от високо с палките. В обучението, конете са обучени да не се страхуват от огън и силни шумове.
Противодействие - тяхната тактика разчита, че никой няма да застане срещу тях. Изсипете множество камъни и горящи съоръжения в муцуната на коня. Напръскайте го със спрей или амоняк (очите му могат да бъдат защитени с плексигласов щит). Не се опитвайте да атакувате коня отзад - може да получите ритник. В миналото срещу кавалерията са насочвали копия. Напълно е възможно да си направите в движения такива - вържете ножовете на прътовете. Краката на конете биват бодгъвани с брадви и мечове (мачете също става).

Кучета - навсякъде има полицаи с кучета.
Тактика - разчитат да изплашат човек с лай и ръмжене. Всяко куче може да бъде научено да бъде тихо, но полицията не иска това.
Противодействие - когато кучето ви атакува, наведете брадичката на долу, за да предпазите шията (едно от местата за което може да ви хване), завъртете се с колената на дясно (за да предпазите чатала), пригответе ножа си в дясната ръка и изложете лявата си ръка напред (задължително ще хване нея). Преди това е хубаво ако можете да увиете върху лявата си ръка някакви връхни дрехи и дебел плат. Когато кучето ви хване не се опитвайте да избягате - това само ще влоши ситуацията. Не се опитвайте и да го ритнете в стомаха - това няма ефект върху кучето. Не чакайте то да ви пригризе дрехите - веднага до намушкайте с ножа в гърлото. Може да го напръскате и с лютив спрей. Има и прогонващи ултразвуци за кучета, но това едва ли ще помогне срещу дресирано такова. Ако нямате нищо под ръка, не се отказвайте - просто му хванете ухото и рязко го извийте и издърпайте. Дори и най-обучените кучета имат слаби места.  Бъркането в очите може да ви даде втори шанс за атака. Не се опитвайте да се отърсите, а просто му хванете главата и се опитайте рязко да му счупите врата. Кучетата не могат да се борят. Просто го повалете и го хванете здраво за шията. Може да го ударите с арматурно желязо или камък.

Преследване от кучета - кучето много лесно ще ви намери ако преди това бодуши нещо ваше. Ето защо не оставяйте на мястото на действието лични вещи. За да заблудите кучето използвайте силно миришещи вещества: смес от евтин парфюм или одеколон, амоняк, лют червен пипер, белина, прах, валидол, бензин. За по-голяма гаранция предварително намажете с грес, ацетон или керосин подметките на обувките. Качете се в кола или в градски транспорт - следата свърша на спирката.

Финален етап - това зависи преди всичко от задачите възложени на групата. Грижете се не само за себе си, но и за всички останали. Вземете за раздаване повече медицински маски, за да могат повече хора да си закрият лицето. Ако имате коктейли Молотов, раздайте на хората. Все някои ще се осмели да хвърли.